Logosynthese®

Logosynthese® biedt een methode voor gedragsverandering die aansluit op recente inzichten over de werking van ons brein.

Gedrag is ons belangrijkste instrument om in contact met anderen te zorgen dat we krijgen wat we nodig hebben om ons te kunnen ontwikkelen en gelukkig te zijn: voeding, aandacht, erkenning en uitdaging.

Onze unieke gedragspatronen leren we aan in onze vroege jeugd wanneer we volledig afhankelijk zijn van de volwassenen om ons heen en een beperkte, magische blik op de werkelijkheid hebben. In de wisselwerking tussen nature (de werking van ons brein) en nurture (bevrediging van onze behoeften) ontstaan overtuigingen over onszelf en de wereld om ons heen.

Wanneer deze overtuigingen niet bijdragen aan een positief zelfbeeld kunnen ze ons gaan belemmeren in onze ontwikkeling. In termen van Logosynthese® spreken we dan van geblokkeerde energie.

Logosynthese® combineert op geheel eigen wijze inzichten en technieken uit verschillende methodes voor verandering zoals: Transactionele analyse, NLP, Systemisch werk, Mindfulness en richt zich op het neutraliseren van blokkades in je systeem die leiden tot stress reacties.

Twee uiterst eenvoudige principes vormen de kern van de methode:

  • Energie stroomt of zit vast
  • Energie hoort bij jou of niet

Logosynthese® betekent letterlijk ‘met woorden bij elkaar brengen’.
De kracht van woorden en specifieke zinnen brengt energie die vastzit weer in beweging en verwijdert energie van anderen uit je systeem. Daarmee worden beperkende overtuigingen en stressreacties geneutraliseerd en ben je beter in staat keuzes te maken die zijn afgestemd op je actuele behoeften en mogelijkheden.
Dat brengt je bij het ervaren van flow: leven vanuit vrij stromende energie.

Logosynthese® is ontwikkeld door dr. Willem Lammers, een Zwitsers-Nederlandse psychotherapeut, coach en TSTA (Trainer Supervisor Transactionele Analyse).

Flyer 2-daagse workshop Zelfsturing door Zelfcoaching »

Terug naar Coaching »